Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

38ο Δελτίο Τύπου. Οι συνέπειες απουσίας της Εθνικής Συνείδησης.




38ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»


 Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια, έτσι  και οι καιροί  φαίνεται πως έφεραν τους Έλληνες στην δυσχερή θέση  να απολέσουν την Εθνική Συνείδηση τους. Εάν δεν απολεσθεί οικιοθελώς θα εξαγοραστεί από τους εκλεκτούς                                                                                            φίλους της πατρίδας μας στο όνομα της διεθνοποίησης, που  συντελείται, σε πολλά κράτη, που τα διαπερνά η κρίση σε όποια μορφή της, είτε οικονομική, είτε πολυπολιτισμική, είτε γεωγραφική, είτε ακόμα πολιτική.
Όλοι εκείνοι που πριν από λίγους μήνες τοποθετούσαν στην πλάτη τους όλα τα βάρη της δύσμοιρης πατρίδας μας για να την σώσουν, εκείνοι οι οποίοι δάκρυζαν εμπρός στο δυσοίωνο μέλλον των παιδιών τους, δείχνουν πλάτη στις δύσκολες αυτές στιγμές και τρέπονται σε άτακτη φυγή, ενώ θα έπρεπε να προτάσσουν τα στήθη τους και να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους νέους
Δυστυχώς όμως η πλάτη δεν αρκούσε να στηρίξει τα βάρη των ευθυνών που ήθελαν να αναλάβουν, για έναν και μόνον λόγο, στήθη χρειάζονται να προτάξουν οι νέοι μεσσίες, προκειμένου να έρθουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τούτον εδώ τον Τόπο. . Οι μάχες δίνονται στήθος με στήθος.
 ̏Ἀποτάσσομαί̋ την Εθνική Συνείδηση, ̏ἀπεταξάμην̋ εμπρός στο προσωπικό συμφέρον.
Ο Πλάτων θεωρούσε τους Έλληνες, ως λαό του λόγου και ουσιώδες γνώρισμα του Ελληνικού ανθρωπίνου τύπου το φιλομαθές και το φιλόσοφο, αντίθετα γνώρισμα των βαρβάρων το θυμοειδές, το επιθυμητικό και το φιλοχρήματο, γνωρίσματα κατά τον ίδιον κατώτερα.
Εθνική Συνείδηση έννοια παντελώς ασήμαντη και άγνωστη, ακόμη και για τους φέροντες την Ελληνική Παιδεία στο βιογραφικό σημείωμά τους.
Οι Νεοέλληνες αναγκάζονται να αναζητήσουν τις τύχες τους στην αλλοδαπή κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως γιατί δεν δύνανται να δώσουν μάχες προτάσσοντας στήθη για το μέλλον της Γης που τους ανάθρεψε, που τους σπούδασε, που τους έκανε να μεγαλουργήσουν, όταν οι αγελάδες ήταν παχιές και καρπερές. Η ευθύνη βαραίνει τους δάσκαλους τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλες αυτές τις δραστηριότητες που περικλείουν μορφές εκπαίδευσης και οι όποιοι δεν εμφύσησαν και δεν  καλλιέργησαν την Εθνική Συνείδηση, που ίσως ούτε αυτοί κατείχαν από τους προγενέστερούς τους. Δεν μεμφόμαστε τους μετοικούντες, επειδή αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο τόπο διαμονής τουλάχιστον όσον αφορά την οικονομική αποκατάστασή τους, αλλά θα ήταν συνετό  για ορισμένους εξ αυτών να μην θεωρούνται σύμβολα   της πατρίδας μας. Το οξύμωρο είναι ότι ηγήθηκαν και διοίκησαν  σε  περιόδους της ζωής τους, δίχως να έχουν την αρετή που επιβάλλεται για τις θέσεις που τους δόθηκαν με ανάθεση, χωρίς κριτήρια αξιοκρατίας. Μια αξιοκρατία ανύπαρκτη ως θεσμός και ως έννοια για την Χώρα τα τελευταία χρόνια. Ξεχνούν ότι δεν είχαν τίποτα πριν τους το δώσουν και ότι είναι μεγάλη αχαριστία να νομίζουν ότι θα το έχουν για πάντα.  
Έχει χαθεί η Εθνική Συνείδηση από το σύγχρονο Έλληνα ή καλύτερα υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή. Όλα αυτά τα χρόνια απεμπολήσαμε βασικά στοιχεία καλλιέργειας της Εθνικής μας Συνείδησης. Η γνώση της ιστορίας έγινε μόνον εικόνα του Παρθενώνα  και του Αγάλματος του Κολοκοτρώνη.
Σπουδαίο ρόλο παίζει και η διεθνοποίηση που επιχειρείται έντονα τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα σημαντικότερα νέα ζητήματα για τη σημερινή Ευρώπη είναι οι καινούριες αντιλήψεις των εννοιών έθνος, πατρίδα, πατριωτισµός.
 Η γνώση της ιστορίας διαμορφώνει συνειδήσεις. Με τον όρο «συνείδηση» εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπου να δέχεται ειδήσεις από το περιβάλλον, να τις επεξεργάζεται, να συγκινείται από αυτές, να αποφασίζει τρόπους δράσης σε σχέση προς τις καταστάσεις που διαμορφώνονται και τον αφορούν και να δρα για τη διαμόρφωση τους, όπως αυτός νομίζει προσφορότερα γι’ αυτόν και για το σύνολο.
̏Ην συ πόλιν οικίζεις, ούχ Ελληνίς έσται; Δεί γι’ αυτήν, έφη̋  η τρανοτέρα εκδήλωση της Εθνικής συνειδήσεως του Πλάτωνα, είναι η παραδοχή του ότι η υπό ίδρυση ιδεώδης Πολιτεία του θα είναι Ελληνική.
Με εκτίμηση
          Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης:

  Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος,
Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης, Ρεμπέλης Μανώλης.-

Αθήνα: 23-07-2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου