Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

6ο Δελτίο Τύπου 2014-Πανελλήνια Πρωταθλήματα.




6ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Αδικαιολόγητη Ολιγωρία και Καθυστέρηση  από την Διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β  για την Ανακοίνωση των ημερομηνιών  των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2014. »


Η Παράταξη μας πληροφορήθηκε ότι, μόλις την 06 Ιουνίου 2014, η Ε.Ο.Α.Β με e-mail ενημέρωσε τα Σωματεία – Μέλη για τον τόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για το έτος 2014.
Σύμφωνα με το εξερχόμενο έγγραφο της Ε.Ο.Α.Β με αριθμό:634/06-06-2014, γνωστοποιείται στους Συλλόγους και τους Προπονητές ότι μέσα σε έξι (6) μέρες θα πρέπει να κατατεθούν οι οριστικές δηλώσεις συμμετοχής των Αθλητών και μέσα σε τριάντα (30) μέρες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αγωνιστική προετοιμασία των Ομάδων τους, για την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.
Με άλλα λόγια αγαπητοί μας Προπονητές, κάτω από αυτές τις ασφυκτικές ημερομηνίες και με συνοπτικές διαδικασίες, έχετε υποχρέωση να ετοιμάσετε, ως εθελοντές και μονίμως απλήρωτοι, τις Ομάδες σας και τον κάθε αθλητή ξεχωριστά για τον κυρίαρχο αγωνιστικό του στόχο της χρονιάς, που είναι η συμμετοχή και διάκριση του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
  Σε ότι αφορά Εσάς αξιαγάπητά παιδιά μας, Αθλητές και Αθλήτριες της Άρσης Βαρών, φροντίστε να είστε καθημερινά στις προπονήσεις, αφήνοντας οι εργαζόμενοι τις δουλειές σας ή αλλάζοντας τα φιξαρισμένα ωράρια σας ή αγνοώντας και βάζοντας οι μαθητές σε δεύτερη μοίρα τις Πανελλαδικές και Προαγωγικές Εξετάσεις των Σχολείων σας.  
Εσείς, Ακαδημαϊκοί Πολίτες, Φοιτητές του Αθλήματος, μην ανησυχείτε θα έχετε και άλλες εξεταστικές περιόδους να δώσετε τα μαθήματα στις Σχολές Φοίτησης σας, δεν είναι και απόλυτη ανάγκη να πάρετε μέρος στην τρέχουσα εξεταστική, μην είστε και τόσο επιμελείς και ανυπόμονοι, δεν βαριέσαι οι Γονείς σας πληρώνουν ακόμη, χαρείτε την φοιτητική σας ζωή.
Σε ότι αφορά τώρα Εσάς Σωματεία- Μέλη μην βγάζετε τσιμουδιά γιατί τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα εν έτη 2014 είναι ακόμη ατελώς και δωρεάν. Η μόνη σας υποχρέωση είναι να συντάσσεστε με την κυρίαρχη άποψη και να μας παρέχετε εν λευκώ τις Εκπροσωπήσεις σας, ώστε να ορίζουμε Εμείς τους αντιπροσώπους σας στις Γενικές Συνελεύσεις της Ε.Ο.Α.Β, από τα Κομματικά και Πολιτικά μας γραφεία.
Εμείς έχουμε το μαγικό ραβδάκι και τον τρόπο να σας σώσουμε από τους «προηγούμενους», που νοιαζόταν μόνο για την πάρτη τους και δεν έβαλαν καμιά πλάτη για να γίνει και η Άρση Βαρών Εθνικό Άθλημα και να μπει στο αστερισμό της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Μεταλλίων.
Αυτά Αγαπητοί μας αναγνώστες, είναι λεπτομέρειες. Μην είστε και τόσο προσκολλημένοι στα ατοπήματα του παρελθόντος και σε αυτούς που νοιαστήκαν για Εμάς, καθώς η δυναμική του σήμερα όλα τα ξεπερνά για να προλάβουμε ως σωτήρες  τον αφανισμό του αθλήματος.   
Κύριοι του προεδρείου και της Διοίκησης της Ε.Ο.Α.Β, το Άθλημα μας έπιασε κατήφορο, φροντίστε άμεσα να ενεργοποιήσετε τα αντανακλαστικά και την ένδοξη Ιστορία της Άρσης Βαρών και να δανειστείτε λίγη από την σοφία των παρελθουσών Διοικήσεων.
Εγκαταλείψετε τις εμμονές σας και τις επιχειρούμενες  απαξιώσεις και περιθωριοποιήσεις που ασκείτε στα Υπηρεσιακά Στελέχη της Ε.Ο.Α.Β, που κουβαλάνε ανεκτίμητη εμπειρία και τεχνογνωσία. Μη βάζετε στο ψυγείο ανθρώπους που επί σειρά ετών ήταν οι κομιστές και οι εισηγητές των τεχνικών σχεδιασμών της Ομοσπονδίας και γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά την Άρση Βαρών. Μην επιχειρήσετε να αποδεκατίσετε με απολύσεις το εκπαιδευμένο και παραγωγικό Προσωπικό της  Ε.Ο.Α.Β, γιατί θα το βρείτε άμεσα μπροστά στην προσεχή αγωνιστική διοργάνωση.
Η Ομοσπονδία μας δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε δοκιμαστικό σωλήνα και κερκόπορτα υλοποίησης πολιτικών παιχνιδιών που συσχετίζονται με ενδεχόμενες απολύσεις των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Κύριοι της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Α.Β, η αγωνιστική σας πρόταση και το δόγμα σας για λίγους  και δήθεν αναβαθμισμένους αγώνες στην πράξη ήταν λανθασμένη και ανεπαρκής. Θεωρούμε αδιανόητο ο νέος αθλητής που λαμβάνει πρώτη φορά μέρος στους προκριματικούς αγώνες και διακρίνεται να μην επιβραβεύεται με ένα μετάλλιο και έναν έπαινο, που θα αποτελέσει την πρώτη του δυνατή ανάμνηση από το άθλημα. Είναι τραγικό λάθος στο τεχνικό σας σχεδιασμό, το 50% των ενεργών  και επίλεκτων Αθλητών μας να λαμβάνουν μέρος μόνο σε δύο (2) αγωνιστικούς στόχους σε έναν (1) ολόκληρο χρόνο, και οι υπόλοιποι νέοι και εξελίξιμοι Αθλητές  με έναν (1) αγώνα-παρωδία τον χρόνο, χωρίς καμιά απολύτως επιβράβευση.
Μπορείτε, κύριοι  Τεχνικοί Επιτετραμμένοι, να απαντήσετε στα Σωματεία, πώς με αυτό το πάμφτωχο σχεδιασμό σας, μπορούν οι Προπονητές να κρατήσουν στα προπονητήρια τους υφιστάμενους Αθλητές και να προσελκύσουν νέους αθλητές, με την Ε.Ο.Α.Β να βρίσκεται σε πλήρη απραξία, χωρίς  κανένα αγωνιστικό κίνητρο και επιβράβευση ;
Περιμέναμε Κύριε Πρόεδρε της Τεχνικής Επιτροπής, από 18-03-2014 όπως δεσμευτήκατε δημόσια ενώπιον της  Γ.Σ, να επικοινωνήσετε με εκπρόσωπο της Παράταξης μας, για την κατάρτιση ενός ενδεικτικού Καλενταριού για το έτος 2014, κάτι που στοιχειωδώς έχουν ως  μπούσουλα όλες οι Αθλητικές Ομοσπονδίες. Ο θεσμός αυτός δυστυχώς σήμερα απουσιάζει από την Ε.Ο.Α.Β.
Αντί της εύλογης και αναμενόμενης επικοινωνίας με τον  Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής, εισπράξαμε αιφνίδια την εσπευσμένη προκήρυξη των Πανελληνίων Αγώνων - τα συμπεράσματα δικά σας.
Επειδή η Παράταξη μας, Αγαπητοί Αναγνώστες, από καιρό έχει βγάλει τα δικά της ασφαλή συμπεράσματα, για την σημερινή λειτουργία της Ε.Ο.Α.Β και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά με βεβαιότητα η σημερινή Διοίκηση στραβοαρμενίζει, είναι καιρός πλέον, πριν πέσουμε στην ξέρα και το σκάφος διαλυθεί εντελώς, ο Καπετάνιος να αλλάξει ρώτα  ή να αντικατασταθεί.                          
Κλείνοντας αυτή μας την αναφορά, δηλώνουμε ότι πλέον η Παράταξη μας θα είναι παρούσα σε όλα τα διαδραματιζόμενα γεγονότα της Ε.Ο.Α.Β, με γόνιμη και παραγωγική διάθεση, αλλά με υπεύθυνη και αντικειμενική κριτική.
   Η παράταξη μας επίσης αισθάνεται την ανάγκη, από την δική της πλευρά, να ευχαριστήσει δημόσια το Δήμο Φλώρινας και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Γιάννη Βοσκόπουλο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τους  Αντιπεριφερειάρχες κ. κ Δημήτρη Ηλιάδη και Στέφανο Μπίρο, για την ανάληψη της διοργάνωσης των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων της Άρσης Βαρών για το έτος 2014, γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη ανταπόδοση στη Ιστορική Προσφορά του Αθλήματος στην Χώρα μας, που ξεπερνά κατά πολύ τα Πρόσωπα.
 Ευχόμαστε την κάθε δυνατή Επιτυχία στους Αθλητές και τις Αθλήτριες, στους Προπονητές και τα Σωματεία, στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων τους.-
Με εκτίμηση
          Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης:
    
Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος,
Μαμτσαδέλης Συμεών, Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης.-




Αθήνα: 08-06-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου