Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

23o Δελτίο Τύπου - Εκτροπή του Καταστατικού και των Θεσμικών λειτουργιών της Ε.Ο.Α.Β.



23o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

«Εκτροπή του Καταστατικού και των Θεσμικών λειτουργιών στην Ε.Ο.Α.Β.»


Η καθεστωτική αντίληψη της σημερινής διοίκησης της Ε.Ο.Α.Β. οδήγησε το Δ.Σ. να λάβει μια παράνομη και αντικαταστατική απόφαση, να συγκαλέσει την αιτούμενη  Έκτακτη Γενική Συνέλευση της πλειοψηφίας των Σωματείων για την 17η Ιανουαρίου 2015!!!
Είναι γνωστό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε Ομοσπονδίας  είναι ο θεματοφύλακας της τήρησης και της εφαρμογής του Καταστατικού, όμως στη περίπτωση μας, επειδή η εφαρμογή του άρθρο 27 του Καταστατικού απειλεί την ύπαρξη και την ηγεμονία της παρούσας διοίκησης, δεν δίστασε το πάνσοφο Δ.Σ. να «κάνει λάστιχο» τις διατάξεις του καταστατικού και να ποδοπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας στην Ε.Ο.Α.Β.
Προκειμένου, να είμαστε πιο σαφείς και συγκεκριμένοι, αγαπητοί μας Αναγνώστες σας θυμίζουμε, ότι στις 13 Νοεμβρίου 2014, η πλειοψηφία των Σωματείων – μελών της Ε.Ο.Α.Β. κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας και αίτημα για την διεξαγωγή  έκτακτης Γ.Σ. με συγκεκριμένη θεματολογία, όπως: 
     Παύση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής

     Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

     Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του άρθρου 27 του Καταστατικού της Ε.Ο.Α.Β., το Διοικητικό Συμβούλιο όφειλε μέσα σε δέκα πέντε ημέρες και ήτοι μέχρι 28 Νοεμβρίου 2014 να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την αιτούμενη θεματολογία που έθεσαν τα Σωματεία στην επιστολή – αίτηση τους.
Δέσμευση επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Α.Β., σύμφωνα με το άρθρο 28 του Καταστατικού, ήταν μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2014 να αποσταλούν οι σχετικές προσκλήσεις ενημέρωσης στα Σωματεία για την  γνωστοποίηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Είναι γνωστό ότι έκτακτη Γ.Σ  μπορούν ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν τα 2/5 των Σωματείων – μελών της δυνάμεως της Ε.Ο.Α.Β., ήτοι σήμερα 21 Σωματεία σε σύνολο 53 Σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ της Ομοσπονδίας, με συγκεκριμένα αιτήματα.
Στην περίπτωση μας, αγαπητοί Αναγνώστες, είκοσι επτά (27) Σωματεία, που αποτελούν το 51% της δυνάμεως και ξεπερνούν κατά πολύ την καταστατική πρόβλεψη, κατέθεσαν στις 13 Νοεμβρίου 2014 επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης και αιτούνται τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. Αυτή τη στιγμή  εμπαίζονται παράνομα και απαράδεκτα από την σημερινή διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. και απροκάλυπτα,  περιφρονείτε η βούληση τους.
Αντί της υλοποίησης των ανωτέρω αυτονόητων Καταστατικών προβλέψεων και με την αναμενόμενη πλέον έκπληξη, σε τηλεφωνική αναζήτηση που έκανε η Παράταξη μας, την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΑΒ., κος Δημήτρης Βαλασιάδης, μας δήλωσε ανερυθρίαστα, ότι το Δ.Σ., σε συνεδρίαση του τη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, έλαβε την απόφαση ότι η αιτούμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση των Σωματείων θα πραγματοποιηθεί, - κατά παράβαση του Καταστατικού - στις 17 Ιανουαρίου 2015!!!
Αγαπητοί Φίλοι, τα συμπεράσματα είναι δικά σας, Εμείς από την πλευρά μας, εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποκρυπτογραφήσει και αποκαλύψει την έξωθεσμική και παραβατική λειτουργία του Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β., αντιλαμβανόμαστε όμως ότι χρειαζότανε χρόνος ώστε να απομυθοποιηθεί η σημερινή λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως, μπαίνουν αμείλικτα τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
1. Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος και η Διοίκηση μιας μεγάλης Ομοσπονδίας, που ως γνωστό ο Πρόεδρος της τυγχάνει και Βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου, να μην σέβεται την κείμενη νομοθεσία της Ε.Ο.Α.Β. που είναι το Καταστατικό της και να περιφρονεί τις θεσμικές λειτουργίες του Φορέα, του οποίου προεδρεύει ;
2. Είναι δυνατόν αιρετά μέλη αιρετών διοικήσεων να μην λαμβάνουν υπόψη και να μην πειθαρχούν στην εκφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας, που σε αυτήν οφείλουν την παρουσία τους στο διοικητικό θώκο ; Ποιο άραγε πολίτευμα εκφράζει με τις επιλογές της η  σημερινή διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. ;
3. Είναι δυνατόν αιρετά μέλη να έχουν τέτοιο τεράστιο έλλειμμα ευθιξίας και να μην δρομολογούν τις προβλεπόμενες Καταστατικές εξελίξεις επειδή κινδυνεύει  η καρέκλα τους ; Κύριοι, οι σώφρονες αιρετοί άρχοντες, όταν διαπιστώσουν δυσαρμονία και άρση της εμπιστοσύνης στα πρόσωπα τους, υποβάλουν αμέσως την παραίτηση τους στην διάθεση του εκλογικού σώματος. 
Ασφαλώς και οι πρακτικές αυτές είναι άγνωστες στην καθεστωτική σας αντίληψη.
4.  Είναι δυνατόν η Ε.Ο.Α.Β να πληρώνει με μόνιμη αντιμισθία Νομικό Σύμβουλο και η Διοίκηση σας να οδηγείται σε τέτοιες Καταστατικές εκτροπές ;
5.   Είναι δυνατόν έξι χρόνια τώρα να μην έχετε καταλάβει πως διοικείτε μια μεγάλη αθλητική Ομοσπονδία, με τεράστια προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό και συμπεριφέρεστε ως διαχειριστές μιας χρεοκοπημένης επιχείρησης  ;
   Επειδή η Παράταξη μας έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στις θεσμικές της λειτουργίες, άμεσα θα προσφύγει στο αρμόδιο Δικαστήριο για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Ε.Ο.Α.Β. και για τον προσδιορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής της αιτούμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Τελειώνοντας, συνιστούμε στη παραπαίουσα Διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. να μην επιχειρεί μάταια να παραβιάσει τις κλειστές πόρτες των Σωματείων, γιατί είναι πλέον αργά και τα Σωματεία είναι απόλυτα πεπεισμένα για τις σωστές τους αποφάσεις και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βρει ανταπόκριση.
Με ξεπερασμένες πρακτικές και με προκήρυξη αιφνίδιων αγώνων, ώστε να κλείσουν «δεκάδες» τα φίλα προσκείμενα Σωματεία σας, δεν πρόκειται να αποτραπεί η κατάρρευση σας, γιατί είναι μεγάλη η οργή των Σωματείων.
Μην προσπαθείτε μάταια, να αλλοιώσετε τη σύνθεση του εκλογικού σώματος, γιατί χρονικά δεν θα προλάβετε και θα βρεθείτε εκτός των δολίων σας χρονοδιαγραμμάτων.        
          Αγαπητοί μας Φίλοι και Αναγνώστες, αυτή δυστυχώς είναι η σημερινή κατάντια στη Ομοσπονδία μας. Η Παράταξης μας θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ο.Α.Β.
       Εσείς δεν θα πρέπει να παραλείπετε καθημερινά να ανοίγετε το blog της Παράταξης μας, στην διεύθυνση: http://parataksi-eoav.blogspot.gr/.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.-
Με εκτίμηση
          Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης:
     Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος,
Μαμτσαδέλης Συμεών, Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης.-

Αθήνα: 24-11-2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου