Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

29o Δελτίο Τύπου - Πως φθάσαμε στην αναβολή των αγώνων συγκρότησης της Ποολυμπιακής Ομάδας της Ε.Ο.Α.Β !!!


29ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ.

 ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Β. !


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θεωρούνται το κορυφαίο γεγονός και μεγαλύτερο όνειρο στη ζωή ενός αθλητή. Προφανώς, όμως, αυτό δεν ισχύει για την απερχόμενη διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. που θεώρησε ότι η επιλογή των αθλητών που θα προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, έπρεπε να γίνει υπό τη μορφή... ξεπέτας!
Με το υπ΄ αριθ. 1423/08-12-2014 η διοίκηση προκήρυξε αγώνες για τη συγκρότηση της Προολυμπιακής Ομάδας, χωρίς καμία σχετική πρόβλεψη στο ανύπαρκτο αγωνιστικό της πρόγραμμα. Τα εύλογα ερωτήματα όπως «πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν οι αθλητές;», «πόσοι θα επιλεγούν για την προολυμπιακή ομάδα;», ακόμα και «ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;», φαίνεται πως δεν απασχολούν τη σημερινή διοίκηση.
Ευτυχώς, οι αθλητές μας δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθούν μπροστά σ΄αυτήν την απρόσμενη κίνηση, αφού λίγες ημέρες μετά  και συγκεκριμένα την 19η Δεκεμβρίου 2014 (ανυπόγραφο έγγραφο υπ΄ αριθ. 1497/19-12-2014), η διοίκηση ενημερώνει τα Σωματεία, ότι η συγκεκριμένη και σπουδαία αυτή διοργάνωση. αναβάλλεται για άγνωστους και αδιευκρίνιστους λόγους!
Δεν γνωρίζουμε τί ώθησε την Ε.Ο.Α.Β. στην απόφαση να αναβάλλει τη διοργάνωση, όπως και δεν γνωρίζαμε για ποιον λόγο την προκήρυξε, στη δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς καμία καταστατική πρόβλεψη.  Αυτό, όμως, που γνωρίζουμε είναι ότι Αθηναϊκό Σωματείο, απέστειλε στην Ε.Ο.Α.Β στις 19 Δεκεμβρίου 2014 (εισερχόμενο έγγραφο: 1496/19-12-2014), το παρακάτω έγγραφο:
 «Το Σωματείο μας, με αφορμή την αιφνίδια και μη προβλεπόμενη απόφαση σας και σύμφωνα με το έγγραφο – προκήρυξη αγώνων με στοιχεία: 1423/08-12-2014, προκειμένου να συγκροτηθεί η Προολυμπιακή Ομάδα, παρακαλούμε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που άπτονται της υλοποίησης του αντικειμενικού και μόνο σκοπού.
Με δεδομένο ότι η σχετική προκήρυξη δεν προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις επιλογής των Αθλητών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, εύλογα φοβούμαστε και ελπίζουμε να μην δικαιωθούν οι φόβοι μας εκ του αποτελέσματος ότι δεν θα τηρηθούν τα υψηλά κριτήρια επιλογής και όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις αξιολόγησης των επιδόσεων των συμμετεχόντων αθλητών από την Τ.Ε της Ε.Ο.Α.Β., που να αρμόζουν στην ιστορία του αθλήματος και στον σκοπό των συγκεκριμένων αγώνων.
Οι αγώνες αυτοί υποτίθεται ότι απευθύνονται μόνον σε πολύ λίγους ήδη διακεκριμένους – στην ελίτ των αθλητών και όχι σε αθλητές κατώτερων επιδόσεων, των οποίων η συμμετοχή θα δηλωθεί από τα Σωματεία τους μόνον για τα «συνδικαλιστικά» οφέλη της συμμετοχής αυτής. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η προαναφερόμενη προκήρυξη είναι ασαφής και δεν προσδιορίζει ως όφειλε τα κριτήρια συμμετοχής.
Σε κάθε περίπτωση έστω και τώρα σας καλούμε να επανεξετάσετε την ορθότητα της προκήρυξης του αγώνα, αφού λάβετε υπ’ όψιν ότι οι αθλητές που πρωτίστως θα έπρεπε να συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς για να έχει νόημα η προκήρυξή τους και να εξυπηρετηθεί πραγματικά ο σκοπός τους ήτοι οι Αθλητές της Εθνικής Ομάδας αντιμετωπίζουν πραγματικό κώλυμα να συμμετάσχουν καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε βρίσκονται σε στάδιο ξεκούρασης, μετά την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αλμάτι του Καζακστάν και τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της Λεμεσού Κύπρου, που ως γνωστό διεξήχθησαν τον προηγούμενο μήνα. Σας καλούμε έστω και τώρα, με γνώμονα την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας της Ομοσπονδίας και τον σεβασμό προς το Άθλημα που υπηρετούμε, αλλά και προς τον ευγενή στόχο της συγκρότησης Προολυμπιακής Ομάδας, να ανακαλέσετε την προκήρυξη των αγώνων, ή τουλάχιστον να τους αναβάλλετε σε χρόνο κατά τον οποίο θα είναι δυνατή η συμμετοχή των αθλητών προς τους οποίους εκ του σκοπού της απευθύνεται. Προτείνουμε οι αγώνες συγκρότησης Προολυμπιακής Ομάδας να διεξαχθούν ταυτόχρονα με το Κύπελλο Επίλεκτων Αθλητών του έτους 2015 και για λόγους οικονομίας κλίμακας.
Άλλωστε και επειδή βρισκόμαστε ήδη στη προπαραμονή της διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα και ακόμη και σήμερα δεν έχετε αναρτήσει ούτε καν στα διαδικτυακά μέσα που διαθέτει η Ε.Ο.Α.Β., ως οφείλατε την συγκεκριμένη διοργάνωση, μαζί με το πίνακα των επίλεκτων συμμετεχόντων αθλητών, με μεγάλη λύπη μας, οφείλουμε να διατυπώσουμε την εύλογη υποψία, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα παρεκκλίνει του αντικειμενικού του σκοπού και θα χρησιμοποιηθεί ως επιλεκτικό μέσο, ώστε να κλείσουν «δεκάδες» τα φίλα προσκείμενα Σωματεία σας και οι αγώνες συγκρότησης Προολυμπιακής Ομάδας θα εξελιχθούν σε παρωδία με συμμετοχή αθλητών χαμηλών επιδόσεων.
Τελειώνοντας σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που, όπως δυστυχώς ήδη διαφαίνεται, προκύψει και εκ του αποτελέσματος ότι η διοργάνωση αυτή έχει προσχηματικό μόνον χαρακτήρα, για την εξυπηρέτηση αντίθετων προς τους Σκοπούς της Ομοσπονδίας «συνδικαλιστικών» σκοπιμοτήτων της Διοίκησης, κατά της οποίας ήδη εκκρεμεί μομφή,  με δεδομένη μάλιστα την ρητή δήλωση των εκπροσώπων σας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, ότι δεν θα διεξάγετε άλλους αγώνες μέχρι το τέλος του 2014, θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την προάσπιση του κύρους και της αξιοπιστίας των θεσμικών λειτουργιών της Ε.Ο.Α.Β., της ίδιας της Ομοσπονδίας και του Αθλήματος και της αξιοπρέπειας όλων όσων το υπηρετούμε.  Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό του Αθλήματος και σας καλούμε να απόσχετε από κάθε πρόδηλη σκοπιμότητα.»
 Μετά την οπισθοχώρηση της διοίκησης της Ε.Ο.Α.Β, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα οι επιφυλάξεις μας και η διοίκηση παρ΄ όλα τα παθήματα της, εξακολουθεί να προκαλεί και να ακροβατεί στη φαυλότητα των σκοπιμοτήτων.
                                                          Με εκτίμηση
          Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης:  

Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος,
Μαμτσαδέλης Συμεών, Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης.-

Αθήνα: 22-12-2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου